Ne želim igrati

Si želiš F.R.E.S.H. sporočilo samo zate?
Zavrti kolo in odkrij
* Kolo lahko zavrtiš le enkrat.
Vstop za članice

Zelenjavni biftek

2019-06-10T14:32:20+00:00

Foto in styling: Melita

Od nekdaj sem rada preizkušala nove recepte, sploh tiste malo drugačne. In v obdobju, ko nisem jedla mesa, se mi je odprl čisto nov svet.  Tale recept sem našla že nekaj časa nazaj na spletu in sem mu dala šanso – pa da vidimo, če se lahko kosa s pravim tatarskim biftkom.

Test sem naredila kmalu, ko sva imela pri nama žurko in sem postregla klasičen biftek in tega brez mesa. Nisem nič povedala, kateri je kateri. Mojega je začelo čudežno zmanjkovati (naj ti zaupam, da so bili večinoma mesojedci za mizo).

A si ti delala tale biftek?

Ja.

Ful je dober. Kako si ga pa naredila?

Ja, iz zelenjave in začimb, brez mesa.

Kaaaj?

In od takrat dalje je stalnica kot predjed na najinih žurkah.

Za vse tiste, ki ste me prosile za recept, tukaj je:

Biftek iz suhih paradižnikov

SESTAVINE:

100 g suhe rdeče leče (namoči jo en večer prej)

mali kozarček vloženih suhih paradižnikov v olju (na embalaži cca 180 g)

1 mala čebula

1 strok česna

1 čajna žlička gorčice

1 čajna žlička kaper

1 čajna žlička olja od suhih paradižnikov

začimbe po želji: rdeča paprika, peteršilj, kumina, sol, poper

  1. Rdečo lečo skuhaj, odcedi in ohladi.
  2. Sestavine zmelji (jaz jih kar v polžu – sokovniku z nastavkom za mletje), lahko uporabiš tudi običajni sekljalnik ali palični mešalnik, da dobiš gladko strukturo.
  3. Začini po svojem okusu – naj ti povem, da je kljub receptu moj biftek vsakič drugačen, odvisno od mojega počutja in energije, ki jo dam noter (včasih malo bolj spicy, drugič bolj blag).
  4. Igraj se in se priporočam za feedback na info@freshka.si
Preizkusi srečo in zavrti kolo!
X
Kinly get back to your previous orientation view... your wheel is rolling there...