Ne želim igrati

Si želiš F.R.E.S.H. sporočilo samo zate?
Zavrti kolo in odkrij
* Kolo lahko zavrtiš le enkrat.
Vstop za članice

Ti si kraljica svojega doma

2021-01-02T15:07:54+01:00

Ali se ti doma počutiš kot kraljica ali kot deklica za vse? Hja, to da ženska doma podpira tri vogale, si jaz razlagam malo drugače – ne, da delaš za tri, ampak da tvoja energija podpira tri stebre doma.

Itak že veš, da če prideš domov utrujena, mogoče celo izmozgana, potem te pa še pričaka umazana posoda v koritu, da tu ni nič kraljevskega.  Pomembno je, da si ti prvo napolniš baterije.

Ne boš verjela, katera stvar je na prvem mestu, ki nas ženske najprej napolni z energijo?

Umetnost delanja nič!

Sedaj si gotovo misliš, da sem čisto zašla, ampak pojdimo lepo po vrsti.

Glede na vse zgodbe mojih strank, jim je tale “delati nič” največji zalogaj, saj so navajene biti stalno v pogonu.

Kaj mislim s tem?

Spomni se na tiste trenutke, ko sediš ob morju, jezeru ali pa nekje v gorah in se samo nastavljaš sončnim žarkom (šteje samo brez telefona in drugih motilcev). Ko imaš tisti občutek, da imaš ves čas na svetu, nič gledanja na uro, nič ti ni treba in samo si…sanjariš, razmišljaš, opazuješ…

Ta “delati nič” je kar umetnost – te zanima, katera je druga stvar, ki prav tako polni baterije?

To so pa vse tiste aktivnosti, kjer uporabljaš svoje roke in kreativnost: ustvarjanje, kuhanje, dekoriranje doma, slikanje, šivanje in ja, tudi pospravljanje in čiščenje spadata sem.

Vse te aktivnosti prizemljujejo, kar je idealno za takrat, ko si preveč razpršena na sto koncev, ko ne veš, kje se te glava drži – da prideš nazaj v svoje čudovito telo.

Ampak NE na način, da hitiš, da boš čim prej konec, ampak da je to tvoj ritual, ki mu dodaš kanček mističnosti. Saj veš, če kuhaš umirjeno in si pri stvari, takrat vsi hvalijo tvoje mojstrovine.

In takrat, ko okrasiš svoj dom, prijatelji z veseljem ostanejo in kar nočejo domov, ker se tako domače počutijo pri tebi, pa sploh ne vejo zakaj.

Z vsemi temi ženstvenimi aktivnostmi vnašaš v svoj dom energijo, ki je nalezljiva, prijetna, mehka in vabljiva.

Povabim te, da si v tem prazničnem času vzameš čas, ko ne boš gledala na uro, ko boš upočasnila in uživala v krašenju doma, pripravljanju čokoladnih sladic, zavijanju darilc, izdelovanju namiznih dekoracij in prazničnih pogrinjkov.

Uživaj v procesu…saj veš, pot je cilj, predvsem za ženske. Prilagam ti nekaj mojih idej za inspiracijo.

In seveda se veselim tvojih fotk…nič ti ne verjamem, pošlji mi dokaze na info@freshka.si

freshka Melita

Preizkusi srečo in zavrti kolo!
X
Kinly get back to your previous orientation view... your wheel is rolling there...