Ne želim igrati

Si želiš F.R.E.S.H. sporočilo samo zate?
Zavrti kolo in odkrij
* Kolo lahko zavrtiš le enkrat.
Vstop za članice

Popotovanje po svetu kulinarike

2020-02-25T11:05:04+00:00

Pogosto me freshke sprašujejo: “Melita, pa kje ti najdeš vse te dogodke?” Vedno odgovorim: “Sami me najdejo!” In to se mi vedno znova potrdi – kot tem v primeru, ko sem na mejl dobila vabilo od Maje na Popotovanje po svetu viskija in kulinarike v Miele Experience centru.

Prvi občutek je bil itak, da ja, saj obožujem vse, kar je povezano z novimi doživetji, drugi pa: “Saj ne pijem viskija.” Ok, toliko sem se že naučila, da poslušam prvi občutek in sem zraven povabila še mojega dragega.

Vau, navdušena sem bila že, ko sem vstopila: dolga miza, lepo aranžirana, finger food, ki kar kliče, da ugrizneš vanj.

Tema večera je bila spoznavanje in degustiranje viskija v družbi strokovnjakov iz G3spirits z vrhunsko kulinarično spremljavo chefa Igorja Peressona. Naše brbončice smo poslali na Škotsko, Irsko in v Ameriko, kjer se je zgodba viskija tudi začela. Zame je bilo prav vse novo, sploh pa spremljava viskija ob jedeh (ko pa smo tako navajeni na vino).

Popeljali so nas skozi zgodovino in splošne zanimivosti o viskiju, o proizvodnji, staranju in vrstah viskija ter nas s pokušanjem učili prepoznavati glavne razlike v kompleksnih okusih in aromah. Zraven vrhunskih viskijev so nam postregli gurmansko paleto kulinaričnih mojstrovin in smo imeli priložnost raziskovati, kako se okusi med seboj igrajo in dopolnjujejo.

Večer v prijetni družbi mi je razširil obzorja in zagotovo še pridem. Če želiš tudi ti preizkusiti #nekajnovega, prijavi se v Miele skupnost, preverjeno ti bo všeč.

Ja, zanimajo me Mielejeva doživetja
Preizkusi srečo in zavrti kolo!
X
Kinly get back to your previous orientation view... your wheel is rolling there...