Ne želim igrati

Si želiš F.R.E.S.H. sporočilo samo zate?
Zavrti kolo in odkrij
* Kolo lahko zavrtiš le enkrat.
Vstop za članice

Naravne dišeče svečke

2019-03-28T12:47:36+01:00

Imaš rada da doma prijetno diši, vendar NE preneseš več umetnih vonjev, saj ti dražijo nos ali celo povzročajo, da te boli glava?

Super, si na pravem mestu, če prisegaš na naravno, hkrati pa si še aroma navdušenka (so te eterična olja čisto osvojila).

Zaupala ti bom recept, kako si jaz naredim naravne dišeče svečke (super ob kopeli zvečer, da si sprostiš misli, ki neprestano meljejo v glavi – sploh če si mama podjetnica kot jaz).

Potrebuješ:

čebelji ali sojin vosek

🌹 bombažni stenj s podstavkom

🌹 alu lonček ali steklen kozarec s pokrovom

🌹 ščipalke

🌹 eterična olja

🌹 bleščice

Priprava:

Pripravi si vodno kopel, na kateri boš stalila vosek. Sojin ima nižje tališče (dobrih 50 stopinj C), čebelji pa višjega (nad 60 stopinj C).

Zakaj bi izbrala enega od teh in ne običajnega iz parafina?  Parafinski je najcenejši, vendar se pri gorenju izločajo v zrak snovi, ki niso ravno dobre zate. Če imaš možnost, izberi čebeljega (to je rumeni). Je med najdražjimi, vendar najbolj naraven.

O kakovosti svečke ne odloča samo vosek, ampak tudi dišave in stenj. Jaz kupim nepovoskan bombažni stenj in ga pred uporabo pomočim v stopljen vosek ter ohladim (da se izognem ‘sumljivim’ mešanicam).

Za dišave uporabljam eterična olja – vendar pozor, vonj ne bo nikoli tako intenziven, kot pri običajnih dišečih svečah v trgovini. Bolj nežen, vendar velikooo bolj prijazen do tvojega telesa.

A si vedela, da se umetne dišave nabirajo v telesu in po nepotrebnem obremenjujejo jetra in ledvica?

Naravne kot npr. eterična olja pa dejansko vplivajo na možgane (da ti prekinejo nemirne misli ter te umirijo), pa še izločijo se same iz telesa.

Naslednji korak je, da stenj razrežeš na želeno dolžino in ga potegneš skozi srebrni podstavek (tisti mali krogec na sliki).

Prilepiš na sredino posodice z lepilno pištolo.

Ko je vosek staljen, ga vliješ v posodico.

TRIK: da ti bo stenj ostal na sredini (dokler se vosek ne strdi, ga pripni s ščipalko, odlično drži).

Dodaj vonje:

vendar NE takoj, ko je vosek še vroč, počakaj malo, da se vosek ohladi, vendar se še ne sme strditi.

V tako posodico spodaj gre cca 40 g voska, v katerega dodaš cca 40 kapljic eteričnih olj (odvisno od intenzivnosti, citrusi najhitreje izhlapijo, teh daš lahko 40 kapljic – upoštevaj svoj NOS).

Ko je svečka strjena, lahko dodaš bleščice, na pokrovček nalepiš nalepko. Pokrovček je super, ker svečko enostavno ugasneš tako, da ga priviješ in se nič ne kadi.

Uživaj v sproščanju in mi poročaj, kako ti je uspelo tukaj >

Kdaj, če ne zdaj?

Vau, res cenim, da si se ustavila na moji spletki in prebrala tale članek. Če ti je všeč to, kar počnem, pridruži se Fresh listi, da boš vsak teden dobila dozo navdiha  + konkretne nasvete, kako pritegniti VEČ navdušenih strank, ki ti plačajo vnaprej.  
Pa še ekstra cukrček imam zate: brezplačno e-revijo z nasveti za prenovo spletne strani (da ne boš metala denarja stran).
KLIKNI na gumb, vpiši svoj najljubši e-naslov in kmalu bo v tvojem nabiralniku 🙂

Ja, točno to 'rabim'
Preizkusi srečo in zavrti kolo!
X
Kinly get back to your previous orientation view... your wheel is rolling there...